winnaar 2023 beste lied
Wie heeft het beste West-Brabantse Carnavalslied van 2023?
winnaar 2023 beste lied

Wie heeft het beste West-Brabantse Carnavalslied van 2023?

HOEVEN - Maar liefst twintig deelnemers gingen afgelopen zondag de strijd aan. De grote vraag was: Wie heeft het beste West-Brabantse Carnavalslied van 2023? In Café ‘T Tapperijke kwamen deelnemers samen voor een middag voor hossen, polonaises en gezelligheid. 

De zaal van het Hoevense café loopt zondagmiddag al snel vol. Deelnemers, supporters en toeschouwers hebben zich verzameld voor een ouderwetse middag vol hossen, polonaises en dansjes. Het is alweer tijd voor de tiende editie van ‘Het Beste West Brabants Carnavalslied’. De wedstrijd kon twee jaar achter elkaar niet doorgaan, maar in de zaal wordt het feest driedubbel ingehaald.

In totaal doen er twintig deelnemers mee met de competitie. waarvan zes van Halderbergse bodem. Al even na tweeën opent Prins Tommes uit Peejenland met zijn gevolg de middag. Na het voorstellen van de jury, bestaande uit Denans, Duo Sjasjee en Jeroen van Zelst, wordt het feest écht afgetrapt met de winnaars van de laatste editie. Het geheel werd bij elkaar gepraat door Rogier van Oosterhout. 

Even voor 19:00 uur is het dan tijd voor dé prijsuitreiking. De jury start met de publieksprijs. “De jury was er unaniem over eens, deze deelnemer moest gewoon een prijs krijgen. Hoe gaaf is het dat je al tijden bezig bent met je eigen nummer en je dan op dit podium hem neer mag zetten?” vertelt Duo Sjansee. “”Ze zijn overduidelijk de winnaar van de publieksprijs. Er gebeurde écht iets met het publiek.” De Vogelmuziekanten uit Oud Gastel gaan er met de eervolle prijs vandoor. Nog één keer gaat het publiek los op hun inzending ‘Gif ‘t de Ruimte’. 

Naar mate de prijsuitreiking vordert, loopt de spanning in de zaal op. De grote vraag blijft wie er met de grote wisselbeker vandoor gaat. De eervolle derde plaats gaat naar Trio Zandvrees en de Viezevoetenkoning uit Stampersgat. De tweede prijs is voor de Raad van Elf uit Deurne. “En dan gaan we nu het héél spannend maken,” aldus de jury. “De stemming was unaniem, het is een terechte winnaar. De winnaar van Het Beste West Brabants Carnavalslied 2023 is geworden, BC We Zèn Gekuld!” De bouwclub uit Sint Willebrord kan het geluk niet meer op wanneer ze een sprint trekken naar het podium. Vol trots laten ze de grote wisselbokaal zien. Ook deze grote winnaar laat de zaal nog één keer losgaan met het winnende nummer ‘Onze Jerrycan’. 

De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde middag vol feestvierende Brabanders. “Volgend jaar gaan we voor de elfde editie,” aldus voorzitter Jack van Wortel. “En dat wordt ongetwijfeld weer één groot feest!”

Deze website is gemaakt door en met